söndag 13 januari 2008

Runn

var målet för dagens utflykt.

Eftersom söndagen inte var upptagen med hockey, och SMHI hade lovat bra väder, så var vi ner på Cykelcentrum och hyrde 2 par extra skridskor till Knoll och Tott.

Tanken var att dom skulle få prova på riktiga långfärdsskridskor.

Bilen styrdes mot Storsund lagomt när solen hade gått upp. Snörde på grillorna och iväg. Ganska snart upptäckte vi att det inte varit tillräckligt med minusgrader. Vilket gjorde att alla blanka ytor på isen egentligen var dubbelis.
Stöp och åter stöp. Persk tänkte jag, när vi äntligen hade tid och plats att åka en dag.
Vi gled mot öppen is och upptäckte att den skrovliga isen bar bäst.
Så det blev att leta stråk med skrovel-is. Ibland gick det bra och ibland inte. Alla tre låg raklång minst en gång på isen. Inga allvarliga vurpor, mer än
Kom in till Främby udde, där det också märktes att det blev mera fok ute på isen.
En sväng mot Hälsinggården innan vi vände hemåt. Naturligtvis hade vinden tilltagit och blåste mot oss. Fanns några trötta ben på vägen hem. Tog i ganska rejält innan vi såg Storsund och vår bil som tog oss hemåt mot en god och välförtjänt måltid.



Ganska skönt sätt att tillbringa några timmar en söndag, med solen i ansiktet och -1 i luften. Kan rekommendera oinvigda att prova på våra isar.

Hoppas att vintervädret håller i sej, så jag hinner träna lite till om jag ska åka Ornäsrännet.

4 kommentarer:

Möller sa...

Man kan ligga hemma på soffan och glo på tv eller knappa på datorn åxå. plus 24 och vindstilla, det är ganska skönt det åxå.

g-smurfen sa...

Håller med dej att det är skönt att ligga i soffan. Men kanske man ska tänka på luftförbrukningen, så att man inte tvingar upp sina kamrater för tidigt till ytan. Och alla dom som måste köra extra med kompressorn för att fylla upp din ihopskrynklade flaska.....ska prata med gymmet du var på....

Möller sa...

kommer att gå konternuerligt på gym, 14 oktober vart annat år, om det inte är en röd dag förstås.
sen tror jag att det bara är bra för kompressorn att få "maxa" lite ibland. Vi hörs

g-smurfen sa...

kul att du ska köra vartannat år ialla fall...kanske din kompressor skulle maxa lite oftare...annars kan du köpa ett dubbelpaket....mera luft och så kan du spela bänkpress med det...hahaha